Cultural Imperialism Playlist is here!

Kekkonen pelastaa maailman -podcast has now episodes in English! We just published two new episodes, with two awesome guests!

As promised, we are doing some episodes of the 2nd season of KPMpodcast in English. We talk with the world’s smartest Finnish-Canadian stand up comedian Jamie MacDonald and upcoming art sensation Samira Elagoz. These were tremendously fun conversations to have, and I hope you enjoy them as well! And we hope to get feedback from our listeners, as always!

For more Samira, visit: 
www.samira-elagoz.squarespace.com
www.vimeo.com/user29690106
www.instagram.com/suck_my_disc/

For more Jamie, go to: www.facebook.com/jamiemacdonaldthecomedian

Justin Trudeau ja kvanttitietokoneet

Kanada on sijoittamassa ihan tosissaan rahaa kvanttitietokoneiden luomiseen. Asiasta pidetyssä lehdistötilaisuudessa toimittaja kysyi vitsillä pääministeriltä selitystä siitä, miten kvanttitietokoneet toimivat. Kaikkien riemuksi ja yllätykseksi Justin Trudeau antoi pienen, selkeän selityksen asiasta!

Heräsi muutama ajatus.

Read More

Minä näin unen, jossa olin mahtava

Minä näin viime yönä unen. Normaalisti, silloin harvoin, kun edes muistan uniani, niiden kertominen tuntuu minusta idioottimaiselta. Minusta tuntuu aina, etteivät aivojeni unessa tuottamat kuvat ja tarinat ole merkityksellisiä kellekään muulle kuin itselleni, eivätkä usein edes minulle. Esimerkiksi kerran näin unta siitä, kuinka juoksin zombeja karkuun, mutta sisäreiteeni kasvoi tissi ja se teki juoksemisen paljon vaikeammaksi. Muistan tämän unen vielä vuosia myöhemmin, eikä se ole tehnyt minusta pätkääkään viisaampaa.

Read More

Paskamyrsky vesilasissa, eli Feminist Comedy Night

Reilun kolme vuotta sitten olimme kävelemässä Oudon homon ensi-illasta kotiin poikakaverini kanssa. Hän mainitsi minulle esityksessä olleesta vitsistä, joka oli ilmiselvästi cis-normatiivinen. Tunsin itseni aika idiootiksi. Olin yrittänyt rakentaa esityksen, joka oli käytännössä rakkauskirje poikakaverilleni ja sen keskellä oli kuitenkin vitsi, joka sai hänet tuntemaan olonsa ulkopuoliseksi. Kiitin rakastani ja korjasin vitsin jo heti seuraavaan esitykseen.

Read More

Kymmenen päivää ensimmäiseen Kekkosklubiin

Kymmenen päivää ensimmäiseen Kekkosklubiin, enkä vieläkään tarkalleen tiedä, mistä kaikesta tulen puhumaan! Mutta se on kai osa koko homman ideaa. Tämän klubin tarkoitus on mahdollistaa se, että kaikki nämä päässäni kuplivat ideat saavat jonkun paikan, jossa purkautua. Suomessa tapahtuu juuri nyt niin paljon, että tälle kaikelle on pakko nauraa, jottei itkisi. Tämä on minun tapani käsitellä tätä kaikkea. Tahdon tuottaa tasaisesti uusia tarinoita lavalle tai toisinaan ottaa vanhaa materiaaliani käyttöön sotkettuna aivan uuteen kontekstiin. En malta odottaa!

Read More