Kymmenen päivää ensimmäiseen Kekkosklubiin

Kymmenen päivää ensimmäiseen Kekkosklubiin, enkä vieläkään tarkalleen tiedä, mistä kaikesta tulen puhumaan! Mutta se on kai osa koko homman ideaa. Tämän klubin tarkoitus on mahdollistaa se, että kaikki nämä päässäni kuplivat ideat saavat jonkun paikan, jossa purkautua. Suomessa tapahtuu juuri nyt niin paljon, että tälle kaikelle on pakko nauraa, jottei itkisi. Tämä on minun tapani käsitellä tätä kaikkea. Tahdon tuottaa tasaisesti uusia tarinoita lavalle tai toisinaan ottaa vanhaa materiaaliani käyttöön sotkettuna aivan uuteen kontekstiin. En malta odottaa!

Toinen osa koko ideaa on tuoda lavalle muita mahtavia tyyppejä, joilla on jotain järkevää ja hauskaa sanottavaa. Minua nimittäin pitkään vitutti suomalaisen stand upin taso. Vaikutti, että oikeasti tiukkaa poliittista kommentaaria ja vastavirran ääniä oli vaikea löytää ja suurin osa oli kädenlämpöistä hauskuutusta. Hetkittäin siis on toki teknisesti erittäin taitavaa, mutta siitä puuttui avoin, rohkea poliittisuus ja vallitsevan järjestyksen kyseenalaistaminen huumorin keinoin. Nyt olen alkanut pikkuhiljaa löytää ihmisiä, jotka ovat myös hädissään maailman ja Suomen tilasta ja kykenevät muokkaamaan siitä huumoria, jonka avulla tälle voi nauraa. Julkaisemme vierailijoiden aikataulut piakkoin!

Kekkosklubilla minulle on tärkeää, että huumori on terävää ja porukka pääsee nauramaan! Ja samalla huumorin pitää olla rohkeaa: Heikompia ei potkita, vaan huumori kohdistuu itseen tai isompiin. Laiskassa huumorissa nauretaan itseä heikommassa asemassa oleville ja nojataan iänikuisiin stereotyyppeihin. Kekkosklubilla rima on vähän korkeammalla. Tarinoita siitä, miten miehet ja naiset on niiiiiiin erilaisia tuskin tullaan kuulemaan. Kekkosklubilla puhutaan varmasti usein monimutkaisista ja vaikeista, jopa ihan helvetin synkistä aiheista, mutta jokaisen esiintyjän täytyy kyetä seisomaan sanojensa takana.

Huumori saa olla ja sen kuuluu olla haastavaa! Minulle esiintyjänä ja koomikkona parhaat hetket ovat juuri niitä, joissa saan yleisön nauramaan jollekin kamalalle. Suosituimmassa esityksessäni, Oudossa homossa, on kohta, jossa esitän miimisesti kirurgia, joka päätyy syömään paloja vauvan sukupuolielimistä. Ja se yleisön naurun ristiriitaisuus on yksi minulle rakkaimpia hetkiä koko showssa! En siis missään tapauksessa aio ruveta huumoripoliisiksi tai poliittisen korrektiuden portinvartijaksi. Tuon vain Kekkosklubille tarjolle tyypejä, jotka minusta tekevät jotain kiinnostavaa ja joihin toivoisin oman yleisöni tutustuvan edes yhden illan ajan.

Ensimmäiseen Kekkosklubiin on kymmenen päivää. Jos tahdotte tehdä minulle palveluksen, tulette paikalle ja tuotte ystävännekin, että Solmu Pubin väki näkee, että tällaisellekin stand upille on tilausta Helsingissä.

Nyt voisin kohta lähteä työhuoneelle kirjoittamaan ensimmäisen illan settiäni valmiiksi. Noin 90% materiaalista on näillä näkymin tuoretta ja se vähän hirvittää minua. Puhun hallituksesta ja uusnatseista ja rasismista ja kaikenlaisesta, mistä en aiemmin ole lavalla hirveästi jutellut lavalla. Kuumottaa. Mutta tämä on minun prosessini: Paniikin kautta voittoon! Naurulla pimeyttä vastaan!

Tervetuloa mukaan!