Pari ajatusta vuoden 2014 lopuksi

Huh! Eilen oli vuoden viimeiset esitykset. Aristokraatit oli ainut minun tänä vuonna kirjoittamani asia, joten oli mukavaa päättää vuosi sillä. Aina, kun yleisö lopussa taputtaa Aristokraateille, on olo kuin lapsella, joka kiroili todella rumasti, mutta vanhemmat eivät saaneet kiinni. Onko tämä terve suhde omaan taiteeseensa?

Pienen apurahasäädön lisäksi tämän vuoden työt olivat tässä. Onpa ollut melkoinen vuosi! Monenlaisia vaiheita on mahtunut 12 kuukauteen. Elämää mullistavinta oli kyllä se, että pystyin tänä syksynä elättämään itseni omalla taiteellani. Kuinka hullua on se, että tämä on onnistunut? Ilmeisesti minun oli myös taloudellisesti edes jossain määrin kestävää hypätä täyspäiväiseksi taitelijaksi. Lähtö entisestä työpaikasta oli pakollista, mutta en ennen tätä syksyä täysin uskonut siihen, että onnistuisin pääsemään asemaan, jossa minulle maksetaan siitä, mikä tekee minut onnellisimmaksi. En minä tällä rikastumaan pääse, mutta minun tähtäimeni on lähinnä pysyä poissa oikeista töistä. Ja minun näkökulmastani oikeat työt ovat sellaisia töitä, joita en rakasta niin paljon, että ajaisin niiden takia itseni burnouttiin.

Ja tiedostan täysin, että ison osan tästä on mahdollistanut tuottajani Jalmari. Tämä miekkonen on muuttanut minun elämääni konkrettisesti. Meidän työnjakomme on ihastuttavan selkeä: Hän tekee kaikki aikuisten työt, jotta minä saan leikkiä mahdollisimman vapaasti. Lisäksi, koska tuo edellinen lause on yllättävän totta, maksan hänelle ilmiselvästi liian vähän. On ollut iloa tutustua Jalmariin. Hän on avoimen omituinen, älykäs ja vähän suuruudenhullu, mutta kaikkea tätä sellaisella rennolla ja mutkattomalla tavalla. Suosittelen tutustumaan hänen juttuihinsa osoitteessa: www.jalmarieskelinen.fi

Kiitos kaikesta palautteesta! Muutaman katsojan posti vielä odottaa vastausta sähköpostissa, mutta missään niissä ei tainnut olla mitään akuuttia hätää. Hoidan ne ehkä huomenna tai ehkä oikeasti vasta myöhemmin. Nyt ei olekaan enää kiire.

Ottakaa tekin jossain kohtaa rennosti, jos olette sen tyyppisiä ihmisiä, että nautitte rentoudesta. Hauskaa loppuvuotta kaikille. Pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne.