Justin Trudeau ja kvanttitietokoneet

Kanada on sijoittamassa ihan tosissaan rahaa kvanttitietokoneiden luomiseen. Asiasta pidetyssä lehdistötilaisuudessa toimittaja kysyi vitsillä pääministeriltä selitystä siitä, miten kvanttitietokoneet toimivat. Kaikkien riemuksi ja yllätykseksi Justin Trudeau antoi pienen, selkeän selityksen asiasta!

Heräsi muutama ajatus:
1) Miksi me eletään aikaa, jolloin oletetaan, että poliitikot ei tiedä mistään mitään? Eikö ideaali olisi, että me valitaan johtajiksi itseämme fiksumpia tyyppejä?

2) Miksi meillä ei voi olla Justin Trudeaun kaltaisia johtajia noiden ämpiöiden sijaan? Meidän pääministeri kuuluu abortteja ja naispappeutta vastustavaan kulttiin, valtionvarainministeri ei osaa laskea ja ulkoministeri ei tykkää ulkomaalaisista.

3) Pitäisikö tehdä ns. Antti Holmat ja lähteä helvettiin täältä? Kanada vaikuttaa aika hyvältä vaihtoehdolta!

Bonusajatus: Jos Kanada onnistuu tässä hankkeessa, ottavatko tekoälyt viimein vallan? Kanadalaiset tekoälyt olisivat varmaan kivempia kuin vaikkapa kiinalaiset ja yhdysvaltalaiset! Siinäkin mielessä olen tämän hankkeen puolella!