“Minä en osaa kertoa vitsejä hauskoista ja kevyistä jutuista. Ne ovat jo kivoja. En oikein pääse sen pidemmälle. Raskaat ja vakavat asiat vetoavat minuun, koska niille on pakko nauraa, ettei itkettäisi. Kun saa yleisön ulvomaan naurusta kuolemalle, tabuille ja kamaluuksille, on sellainen olo, että en ole yksin maailmassa ja tässä kaikessa on jotain järkeä.”

Juuso Kekkonen on kirjoittaja, esiintyjä ja rääväsuu. Hänen stand up-henkiset monologinsa ovat huikaisevan henkilökohtaisia, mutta hän purkaa omaa sisäistä maailmaansa niissä niin pitkälle, että ne muuttuvat ujostelemattoman huumorin kautta yleisinhimillisiksi kokemuksiksi. Kekkosen optimistinen maailmankuva törmää yhä uudestaan kamalaan ja kylmään maailmaan, mutta nauramalla sille yleisön kanssa yhdessä hän pysyy jossain määrin järjissään.

Showt ovat aina kokonaisuuksia jonkin tietyn aiheen ympärillä. Ne elävät ja kehittyvät ajan kanssa ja illasta toiseen, koska Kekkosen metodiin kuuluu se, että tylsät tarinat pitää tiputtaa heti pois ja uusista ideoista saatu innostus tekee muustakin esityksestä paremman. Toisaalta Kekkosen obsessio tiettyihin teemoihin, kuten kuolemaan, seksiin, tabuihin, tieteelliseen maailmankuvaan ja nörttikulttuuriin näkyy kaikissa hänen esityksissään.

Kekkonen on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK). Entisessä elämässään hän oli töissä yli 8 vuotta Tiedekeskus Heurekalla, jossa hän selitti monimutkaisia ilmiöitä hauskalla ja mieleenpainuvalla tavalla. Sitä hän tavallaan tekee vieläkin. Hän on asunut Helsingissä jo pitkään, mutta on viettänyt lapsuutensa Kainuussa ja teini-ikänsä Ylöjärvellä. Hän harrastaa roolipelejä ja pitkiä kävelylenkkejä.

"Epäilen, ettei minun kannattaisi antaa tällaisen kuvan löytyä kotisivuiltani. Tässä kuvassa poseeraan vaikuttaakseni älykkäältä, mutta selkeästi työväenluokkaiselta. Edullinen kiinalainen ravintola antaa vaikutelman katu-uskottavasta taiteilijasta, jonka katse tarkkaavaisena seuraa kadun tapahtumia ikkunan ulkopuolelle, ikuisesti etsien seuraavaa tarinaa, uutta näkökulmaa esityksiinsä." –Juuso  (Kuva: Mira Eskelinen)

"Epäilen, ettei minun kannattaisi antaa tällaisen kuvan löytyä kotisivuiltani. Tässä kuvassa poseeraan vaikuttaakseni älykkäältä, mutta selkeästi työväenluokkaiselta. Edullinen kiinalainen ravintola antaa vaikutelman katu-uskottavasta taiteilijasta, jonka katse tarkkaavaisena seuraa kadun tapahtumia ikkunan ulkopuolelle, ikuisesti etsien seuraavaa tarinaa, uutta näkökulmaa esityksiinsä." –Juuso (Kuva: Mira Eskelinen)

Haastatteluita

Outo homo piipahti naurattamassa juurillaan
Ylöjärven Uutiset (2.9.2015)

Esiintyjä Juuso Kekkonen: On kammottava ihmisoikeusrikos, että transsukupuolisia pakkosteriloidaan Suomessa
Yle Puhe / Puheen iltapäivä (22.6.2015)

Miksi Pride-tapahtumia järjestetään, Juuso Kekkonen?
Vihreä Lanka (22.6.2015)

Kohtauspaikka: Queer homo Juuso Kekkonen Göteborgissa
Sveriges Radio / Sisuradio (17.6.2015)

Queer Homo
West Pride -festivaalin virallinen blogi (13.6.2015)

Juuso Kekkonen käsittelee sotatraumoja, piiskaamista ja kuolemaa – ja on silti hauska
Image / Tämän kylän homopoika (28.5.2015)

Näin uskallat puhua puolisollesi seksifantasioistasi & Outo homo: Olen dominoiva sadisti
Radio Suomipop (18.2.2015)

Outo homo: ”Päivi Räsänen rakastuisi transnaiseen ja veisi tuhat klooniansa Marsiin”
Extempore.fi, Eero Tiainen (28.11.2014)

"Monimuotoisesta seksuaalisuudesta kertovan esityksen vieminen yläasteelle on ollut elämäni tärkein työprojekti"
Yle Puhe, Noronen & Kivelä (26.11.2014)

Komiikkaa synkkyydestä
Turun Ylioppilaslehti, Susanne Salmi (6.10.2014)

Oudosti homo
QX.fi, Katja Mentula (24.5.2014)

Outo homo: "Tervetuloa Päivi Räsänen ja Jumala!"
City.fi (13.5.2014)

Gettokoulu kasvatti avoimuuteen
Petri Karvinen, Ylöjärven Uutiset (16.4.2014)

Oudon homon tyttöystävästä tulikin poikaystävä
Yle Uutiset, Karri Laihonen (11.2.2014)

Juuso Kekkosen tyttöystävästä tuli poikaystävä
Helsingin Sanomat, Hanna Syrjälä (29.8.2013)

Mies rakastui tietämättään mieheen ja teki siitä esityksen
Aamuset, Suvi Rintakangas (12.4.2013)