Miehen lailla (2015)

Kekkonen vs. Putin – Miehet ilman paitaa ja pelkoa

Vuoden 2014 keväällä Juuso Kekkosta alkoi jännittää, koska Vladimir Putinin hallinnon aggressiivisuus sai Kekkosen äkkiä tajuamaan, kuinka kuumottava rajanaapuri Venäjä tällä hetkellä on. Mutta peloissaan ihminen on harvoin onnellinen, joten Kekkonen päätti tehdä aiheesta esityksen ja nauraa omille aivoituksilleen yleisön kanssa.

Miehen lailla on stand upia ja spoken wordia yhdistelevä monologiesitys, jossa nauretaan vakaville asioille. Kekkosen tyylille ominaisesti henkilökohtainen ja poliittinen kohtaavat kovaa ja tuloksena on mustaa, mutta oudon lämminhenkistä huumoria. Miehisyyden itsestäänselvyydet ja mysteerit joutuvat tarkasteluun, ja historiallista perspektiiviä haetaan Kekkosen omasta suvusta. Esityksessä pääsee tiukkaan käsittelyyn myös Vladimir Putinin hahmo, johon Kekkonen vertailee itseään ilman armoa kumpaakaan miestä kohtaan.

Esitys on Kekkosen Iholla-trilogian täysin itsenäinen viimeinen osa. Aiempia osia ei ole tarpeellista nähdä ymmärtääkseen shown sisältöä. Tällä kertaa esitys ei sisällä alastomuutta, mutta kiroilua, sekä kodin, uskonnon ja isänmaan pilkkaa on yhäkin tarjolla.

Kesto: noin 2 tuntia.

Ensi-ilta Arctic Pride -festivaaleilla helmikuussa 2015. Esityksen käsikirjoitusta tuki Alfred Kordelinin säätiö.

Juliste: Unni Leinonen & Mira Eskelinen

Juliste: Unni Leinonen & Mira Eskelinen

Freesi ja railakas aivomyrsky
— Tenka Issakainen, Lapin Kansa
Kekkonen moukaroi paitsi omaa egoaan myös sukupuolirooleja, kunniakäsityksiä ja muita pölyttyneitä konsepteja, jotka eristävät ihmisiä imagopoteroihinsa ja estävät heitä tajuamasta, että samassa veneessä ollaan. Sisäavaruudellista kevätsiivousta kaipaavat: menkää katsomaan Miehen lailla...
— Kristiina Sarasti, Like Kustannus