Outo homo (2012)

Olipa kerran heteromies, joka rakastui toiseen mieheen.

Rakastetussa Outo homo -showssaan rääväsuinen koomikko Juuso Kekkonen kertoo tositarinansa siitä, kuinka heterona itseään pitänyt mies löysi itsensä parisuhteesta toisen miehen kanssa. Mustan huumorin täyttämän esityksen muina aiheina vilahtavat niin transsukupuolisuus, polyamoria kuin sadomasokismikin. Lopputuloksena on riemastuttava ja sykähdyttävä matka alkuräjähdyksestä teinitraumoihin ja gorillaseksistä ihmismielen syövereihin. Esitys sisältää kiroilua ja alastomuutta.

Monologin ensi-ilta oli syksyllä 2012 Valtimonteatterissa Helsingissä. Juuso on sen jälkeen kiertänyt aktiivisesti pitkin Suomea esityksen kanssa. Outo Homo on ensimmäinen osa Juuso Kekkosen Iholla–monologitrilogiaa.  

Esityksestä valmistui englanninkielinen versio keväällä 2015.

Esityksen kesto on noin 3 h sisältäen 20 minuutin väliajan. 

Vuoden show 2014
QX Gay Gaala

Vuoden valopilkku 2013
Suomen Seksologinen Seura

Esityksen tekniset tarpeet ovat erittäin vähäiset

  • Lava: Esiintyjä tarvitsee minimissään noin 2x2m kokoisen tilan.
  • Lavasteet: Esityksessä ei ole lavasteita. Esiintyjä tarvitsee lavalle vain pienen pöydän vesipulloja varten, sekä tuolin.
  • Valaisu: Esityksessä ei ole valovaihtoja. Yleisön tulisi nähdä esiintyjä hyvin, ja esiintyjä haluaa myös nähdä yleisön.
  • Ääni: Esityksessä ei soiteta musiikkia. Mikäli yleisön koko on yli 100 ihmistä, esiintyjä tarvitsee mikrofonin (mieluiten hands-free).

Monologi on paitsi hulvattoman hauska myös häkellyttävän henkilökohtainen.”
– Hanna Syrjälä, Helsingin Sanomat (29.8.2013)
”Kolmen tunnin monologi on pitkä, mutta esitys pitää otteessaan. Se kertoo jotain Kekkosen karismasta. Vaikka tarina rönsyilee pitkin teatterisalia, langat pysyvät käsissä ja katsoja johdatetaan aina uusiin oivalluksiin. --- On harmi, että monologia tuskin kuulevat ne, jotka siitä eniten hyötyisivät. Mutta jos Outo homo onnistuu ravistelemaan yhdenkin ihmisen maailmankuvaa suvaitsevampaan suuntaan, ollaan taas askel enemmän hyvien puolella.”
– Frida Gustafsson, Turun Sanomat (14.4.2013)
”Otetaan ihmissuhteitaan vatvova Woody Allen, tuupataan mukaan Seinfieldin kaveria Georgea stand-uppaamaan, annetaan tukan kasvaa suomalaiseksi heviksi ja ojennetaan (kuvaannollisehko) ruoska käteen. Sitten kaadetaan laarista pilkettä silmään niin että katsomon perällä asti vipisee.”
– Anu Ala-Korpela, Aamulehti (5.4.2014)
”Kekkonen on hauskempi kuin moni stand up -koomikko. Vitsit eivät silti jätä tärkeää sisältöä varjoonsa, vaan tukevat ja maustavat sitä.”
– Anni Kemppainen, Lily.fi (3.3.2014)
”Tämä Juuso Kekkosen kolmen tunnin monologi palautti uskoni moneen asiaan. Teatteriin, ihmiskuntaan, ja oikeastaan kaikkeen mahdolliseen. Aivan äärimmäisen henkilökohtainen, rohkea ja tärkeä esitys. Joka pitäisi kaikkien nähdä. No joo, ehkä ei kaikkien tiukkapipoisimpien konservatiivien.”
– Katri, Paljon Melua Teatterista –blogin kirjoittaja (27.10.2013)
”Outo homo -monologi valittiin Vuoden valopilkuksi sen puhuttelevuuden vuoksi. Monologi käyttää huumoria osuvana keinona vakavien asioiden pohdinnassa ja haastaa yleisöään pohtimaan omia ennakkoluulojaan. Outo homo on loistava sekä inspiroiva osoitus ihmisen kyvystä luoda. Esitys rikkoo rajoja olematta rajaton.” 
– Suomen Seksologisen Seuran tiedote (18.10.2013)
”Jälkeenpäin minulla on hämmästynyt olo. En millään olisi uskonut, että jaksan seurata yksinpuhuvaa miestä yli kaksi tuntia. Mutta hän ei puhunut yksin, vaan hän keskusteli yleisön kanssa – vaikka kukaan muu kuin Kekkonen ei sanonut sanaakaan.”
– Melissa Mäntylä, City-lehden seksikolumnisti (26.12.2012)
”Esitys oli aivan mainio, paikoin jopa nerokas. Monet teemat koskettivat, varsinkin kun ystäväpiirissä on vaikka minkälaisia ihmisiä. Ja monet eri kohdat satuttivat ja naurattivat - paikoin olet kipeyden kunkku! Se kohta, jossa kerroit oman mulkkusi imemisestä, jää ikuisesti muistiini! Kiitos Juuso.”
 – Kari Hotakainen, kirjailija, yksityisviestissään Juuso Kekkoselle