Katsojapalaute

Tänne on koottu kaikenlaisia katsojapalautteita Juuson esityksistä, niin arvioista, somesta kuin sähköpostistakin. Voit antaa oman palautteesi sivun alalaidasta löytyvällä lomakkeella. 

Monologi on paitsi hulvattoman hauska myös häkellyttävän henkilökohtainen.
– Hanna Syrjälä, Helsingin Sanomat (29.8.2013)

”Kolmen tunnin monologi on pitkä, mutta esitys pitää otteessaan. Se kertoo jotain Kekkosen karismasta. Vaikka tarina rönsyilee pitkin teatterisalia, langat pysyvät käsissä ja katsoja johdatetaan aina uusiin oivalluksiin. --- On harmi, että monologia tuskin kuulevat ne, jotka siitä eniten hyötyisivät. Mutta jos Outo homo onnistuu ravistelemaan yhdenkin ihmisen maailmankuvaa suvaitsevampaan suuntaan, ollaan taas askel enemmän hyvien puolella.”
– Frida Gustafsson, Turun Sanomat (14.4.2013)

”Otetaan ihmissuhteitaan vatvova Woody Allen, tuupataan mukaan Seinfieldin kaveria Georgea stand-uppaamaan, annetaan tukan kasvaa suomalaiseksi heviksi ja ojennetaan (kuvaannollisehko) ruoska käteen. Sitten kaadetaan laarista pilkettä silmään niin että katsomon perällä asti vipisee.
– Anu Ala-Korpela, Aamulehti (5.4.2014)

"Kekkonen riemastuttaa paljastamalla nyky-Suomen todella oudoksi ja kuumottavaksi paikaksi."
– Tenka Issakainen, Lapin Kansa (23.2.2015)

”Kekkonen on hauskempi kuin moni stand up -koomikko. Vitsit eivät silti jätä tärkeää sisältöä varjoonsa, vaan tukevat ja maustavat sitä.”
– Anni Kemppainen, Lily.fi (3.3.2014)

”Tämä Juuso Kekkosen kolmen tunnin monologi palautti uskoni moneen asiaan. Teatteriin, ihmiskuntaan, ja oikeastaan kaikkeen mahdolliseen. Aivan äärimmäisen henkilökohtainen, rohkea ja tärkeä esitys. Joka pitäisi kaikkien nähdä. No joo, ehkä ei kaikkien tiukkapipoisimpien konservatiivien.”
– Katri, Paljon Melua Teatterista –blogin kirjoittaja (27.10.2013)

”Outo homo -monologi valittiin Vuoden valopilkuksi sen puhuttelevuuden vuoksi. Monologi käyttää huumoria osuvana keinona vakavien asioiden pohdinnassa ja haastaa yleisöään pohtimaan omia ennakkoluulojaan. Outo homo on loistava sekä inspiroiva osoitus ihmisen kyvystä luoda. Esitys rikkoo rajoja olematta rajaton.” 
– Suomen Seksologisen Seuran tiedote (18.10.2013)

”Jälkeenpäin minulla on hämmästynyt olo. En millään olisi uskonut, että jaksan seurata yksinpuhuvaa miestä yli kaksi tuntia. Mutta hän ei puhunut yksin, vaan hän keskusteli yleisön kanssa – vaikka kukaan muu kuin Kekkonen ei sanonut sanaakaan.”
– Melissa Mäntylä, City-lehden seksikolumnisti (26.12.2012)

”Esitys oli aivan mainio, paikoin jopa nerokas. Monet teemat koskettivat, varsinkin kun ystäväpiirissä on vaikka minkälaisia ihmisiä. Ja monet eri kohdat satuttivat ja naurattivat - paikoin olet kipeyden kunkku! Se kohta, jossa kerroit oman mulkkusi imemisestä, jää ikuisesti muistiini! Kiitos Juuso.”
 – Kari Hotakainen, kirjailija, yksityisviestissään Juuso Kekkoselle

”Yksi parhaista Outo Homo -esityksen herättämistä tunteista oli tunne siitä, että mä tunnen tuon tyypin tuolla lavalla. Nopeasti tuli sellainen olo, että kuuntelee hyvää ystävää, joka kertoo elämästään. Samalla tuli tunne siitä, että koko yleisö on yhtä isoa kaveriporukkaa. Upea kokemus, jonka jättämät fiilikset kantaa pitkälle.”

”Pitäisi kuulua teini-ikäisten oikeuksien julistukseen, että näkee Oudon homon! Ehkäisisi kyllä aivan todella paljon vaikka mitä myöhempiä mielenterveys-, parisuhdeterapia- ja sairauskuluja. Ja saisi oman elämän tuntumaan niin paljon paremmalta.”

”Suosittelen "Outo Homo" esitystä ehdottomasti kaikille niille joista tuntuu että he eivät välttämättä tahtoisi nähdä sitä nimen perusteella.”

”En olisi ikinä voinut uskoa, että kuuntelisin ja katsoisin homoa/heteroa/androgyyniä/ihmistä etc. lavalla 3,5 tuntia sillä mielenkiinnolla ja intensiteetillä kuin Outoa homoa katsoin ja kuuntelin. Olen suositellut ja suosittelen edelleen kaikille kuka vastaan tulee. Oli hauskaa, osin hätkähdyttävää, Aion nähdä uudestaan. Ja se on paljon se.”

”Outo homo käsittelee teemoja, jotka ainakin minun elämässäni nousevat aika ajoin esiin. Esityksen koko syvyys ei aukea kerralla, vaan siitä saa hyvin pitkään irti uusia puolia omien elämänkokemusten ja vaiheiden myötä. Esityksessä on viisautta ja sellaista hyvyyttä, johon tuntuu hyvältä nojata silloin kuin oma ajattelu on epävarmaa ja hapuilevaa. Kiitos Juusolle rohkeudesta kertoa lavalla monia hyvin henkilökohtaisia oivalluksia, jotka eivät ehkä muuten tulisi kenenkään kanssa koskaan puheeksi.”

”Outo homo on intensiivisen dialoginen monologi, joka vie ihmisen aikamatkalle lajinsa historiaan ja antaa siten perspektiiviä nykyisyyteen. Yksilön valinnan mahdollisuudet, avaimet onneen runkkauksen ja panemisen muodossa läväytetään esille sellaisella voimalla, ettei vastuutaan voi enää paeta.”

”Ajatuksia herättävä kokemus. Esityksen jälkeen kiitollinen olo, onnellinen tunne siitä, että sain nähdä esityksen, rakkaustarinasi. Ravisteli oikealla tavalla, jätti minut pohtimaan elämää, ihmisyyttä, minua. Kolme tuntia tarvitaan, että sinuun ehtii tutustua. Kiitos rohkeudesta, läsnäolosta ja rehellisyydestä.”

”Outo homo oli mukaansatempaava ja hauska. Kosketti minua monella tavalla ja osittain samaistumisen kautta. Oli itsellä sellainen olo että jo tunnetaan. Ja sain tärkeän potkun perseelleni. Suosittelen kyllä kaikille. Joko samaistuu, kuolee nauruun tai oppii uutta.”

Häkellyttävän rohkea ja henkilökohtainen Outo Homo -näytelmä osui elämässäni uuden sivun alkuun ja muutti sen suunnan parempaan.”

”Olen suositellut Aristokraatteja ystävilleni "tajunnan räjäyttävänä taidekokemuksena". Se reilun tunnin esitys tuntui kutakuinkin siltä että istuin nyrkki perseessä, enkä osannut päättää nautinko siitä vai en. Mutta jotain miellyttävää kihelmöintiä se kuitenkin aiheutti. Huvitti, ällötti, loi kieroutuneita ajatusketjuja ja suoraan sanoen mykisti. Joten: miksi ei?”
– Anne Lahtinen

"Esityksesi tekisi hyvää kaikille, mutta erityisesti sen tulisi kuulua terveydenhuolto- ja opetusalan henkilöstön peruskoulutukseen."

”Outo Homo teatteri Tuikkeessa syksyllä 2013. Rohkea, yllättävä, hauska ja lämmin henkilökuvaus. Haastoi katsojan pohtimaan henkilökohtaista näkökulmia aiheeseen. Teatteri Tuike fyysisenä tilana loi intiimin tunnelman ja kehysti esityksen. Olisi mielenkiintoista katsoa esitys nyt vuoden jälkeen uudelleen ja pohtia monologin sanomaa tässä hetkessä. Outo homo kouluun – ehdottomasti!!”

”Outo Homo = Upea kokemus tänään Metropoliassa!! Lämmin kiitos Sulle! Toivon isosti, että pääsisit viemään tuon esityksen Kannelmäen yläkouluun jossa minulla on keskimmäinen poika! Monet, erittäin tärkeät asiat oli tänään selitetty yleisölle oikealla kielellä, jota oli helppo ymmärtää ja siitä löytyi myös omakohtaista kontaktipintaa ---> kokemus oli voimaannuttava! KIITOS!!!”

"Outo homo oli teatteria itse tekevälle kannustava ja raikas kokemus. Lähihoitajalle merkitykselllinen. Ihmisten avoimuus ja oman identiteetin löytäminen tuo "erilaisia" ihmisiä hoitotyöhön. Asioista pitää puhua oikeilla nimillä ja tarjota mahdollisuus uskaltaa puhua. Suvaitsevaisuus ja ymmärtäminen uupuu silti monelta kollegalta. Tämä kasvattaisi montaa palvelu- ja terveysalan ammattilaista."


Anna palautetta

Tykkäsitkö? Vihasitko? Jäikö jokin vaivaamaan? Anna palautetta alla olevalla lomakkeella. Muista merkitä viestiin, mikäli et halua palautettasi julkaistavan Juuson sivuilla.